Kaldeneker recept alapján készült ez a szülinapi finomság.
Hozzávalók:
- 1 ¾ pohár liszt
- 1 ½ teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 ½ pohár cukor
- 3 db tojás
- fél pohár étolaj
- 1 ½ pohár reszelt (főtt) cékla
- 1 tábla keserű csoki
- 1 csomag vaníliás cukor
(1 pohár = 250 ml)
Tálaláshoz:
- tejszínhab
- meggybefőtt
Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét. Egy edényben
keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát.
Másik edénybe tegyük a tojásokat, a cukrot, az olajat.
Habverővel keverjük körülbelül két percig. Adjuk hozzá a megfőzött és lereszelt
céklát, az olvasztott csokoládét és a vaníliás cukrot. Utána óvatosan keverjük
bele a lisztes keveréket.
Jól kivajazott és lisztezett tepsiben 150 fokon legalább
25-30 percig süsük. Célszerű fogvájóval sütéspróbát végezni. Kockára vágva
porcukorral hintsük meg. Süthetjük muffin sütőformában is.