Hozzávalók:
250 gr csicseriborsó (elöfőzött)
100 gr szeletelt kolbász
2 közepes krumpli
1 kisebb vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 ágacska kakkukfű
1 friss paradicsom vagy 1 evőkanál paradicsompüré
Volt otthon egy üveges csicseriborsó. Ez volt a kiindulópontja ennek a levesnek. Természetesen szárított (előáztatott) csicseriborsóból is készülhetett volna, de az egy kicsit több időt vett volna igénybe.
Elsőként a felaprított hagyma és só, majd a fokhagyma lett megpirítva egy kevés olajon. Utána következett a krumpli, kakukkfű és egy kevés víz. Amikor a krumpli már pár perce főtt következhetett a leöblített csicseriborsó, sűrített paradicsom, és a szeletelt kolbász. Kb. 15 perc múlva már jól összefőttek az ízek. Egy nagyon ízletes és gyors őszi leves lett belőle!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése