Hozzávalók:
1 maréknyi friss vagy 4 gr szárított citromfű
1 citrom lehámozott sárga héja
2 kávéskanál szegfűszeg
1 csipet reszelt szerecsendió
5 dl vodka
20 dkg cukor
A fűszereket és a vodkát széles szájú üvegbe öntjük. Lefedve 2 hétig szobahőmérsékleten érleljük. Utána leszürjük és naponta felkeverjük.
3 dl vízből és a cukorból szirupot főzünk. Miután kihült a fűszeres alkaholhoz öntjük.
További 4 hétig érleljük. Előbb szűrőn majd filterpapíron leszürjük.
Végül egy lezárható üvegben még néhány hétig pihentetni.
Amennyiben sikerült türelemmel megvárni a folyamat végét következhet a lélekgyógítás!
A kép január 22-én készült. Így még nem értünk a folyamat végére, nem tudom még leírni a végső ízhatást, de szerintem biztos finom lesz :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése