2012/03/19
Tortilla alaprecept II.
Nemrég találtam még egy nagyon jó alapreceptet fehér/búza tortilla készítéshez.
Hozzávalók:
2 csésze liszt
4 - 6 ek langyos víz
1 mokkáskanál só
1 /2 mokkáskanál sütőpor
120 gr, kb 10 ek zsiradék
Első lépésként a lisztet, sót és sütőport kell jól elkeverni. Utána a zsiradék hozzáadása következik, végül a langyos vizet lehet adagolni a tésztához apránként, attól függően mennyit vesz fel a tészta. Ha már szépen összeállt a massza, 15-20 percet kell pihentetni.
Pihenés után jöhet a nyújtás és végül a kis lepénykéket ki lehet sütni teflon serpenyőben.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Granola házilag
Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...
-
A Pozole is egy nagyon tipikus mexikói leves. Természetesen több ezer elkészítési módja létezik. Mi itthon egy egyszerű (de nagyszerű) ...
-
Ennek az ételnek nincs igazi neve, nem szerepel egyik mexikói szakácskönyvben sem. Lehetne rakott-chilis-babnak is titulálni, például...
-
Kispesten a piacon találtunk fekete babot. Ennek örömére gyorsan készítettünk egy finom és egyszerű babpürét a vacsorához. Mexi...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése