Mexikóban nagyon népszerű a melegszendvics ezen fajtája. Mivel a babpüré minden háztartásban mindig kéznél van, így ezt a remek harapnivalót gyakran fogyasztják.
Egy zsemlére rákennek egy kevés babpürét, megszórják sajttal, megpirítják. Ezek után jöhetnek az elmaradhatatlan kiegészítők: salsa, savanyított chili paprika, avokádó csíkok, friss paradicsom, hagyma.
A képen látható mollete kivételesen pitából készült, a babpüré pedig 2 fajta konzerv babból, az egyik már előre ízesített chilisbab, a másik fehérbab. A pürébe egy kevés só, friss snidling is került.
Hozzávalók (a babpüréhez):
- 1 babkonzerv (most fehér bab)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- zöld fűszer ízlés szerint (kakukkfű, oregánó, snidling, petrezselyem, koriander...)
Hozzávalók (a babpüréhez):
- 1 babkonzerv (most fehér bab)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- zöld fűszer ízlés szerint (kakukkfű, oregánó, snidling, petrezselyem, koriander...)
- 1-2 evőkanál olíva olaj
- só, bors, esetleg pirospaprika
A babkonzervet alaposan leöblítem és lecsöpögtetem. Botmixerrel vagy villával jól elkeverem a többi hozzávalóval. Amennyiben túl sűrű a massza, lehet hozzárakni még egy kevés olíva olajat.
- só, bors, esetleg pirospaprika
A babkonzervet alaposan leöblítem és lecsöpögtetem. Botmixerrel vagy villával jól elkeverem a többi hozzávalóval. Amennyiben túl sűrű a massza, lehet hozzárakni még egy kevés olíva olajat.
Friss mexikói salsa, a pico de gallo salsa, nagyon jól illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése