2010/03/25

Quesadilla


A legjobb! Megunhatatlan.

A quesadilla, a spanyol queso szóból ered, ami sajtot jelent, utalva arra a tényre, hogy a sajt a fő alkotóeleme ennek a remek mexikói ételnek. Valamint a másik ismérve a quesadillanak, hogy a tortillat össze kell hajtani. Készülhet úgy is az étel hogy: tortilla-sajt-egyéb töltelék-tortilla, ebben az esetben sincronizada-t készítünk. Szinkronizált tortillat!

Hozzávalók:
Sajt (eredetileg Oaxaca-típusú) jelenleg trapista
Tortilla (búza vagy kukorica) vagy lepény

A választható töltelék kategória végtelen: szalámi/kolbász, sonka, gomba, paprika, huitlacoche, sült hús, tök virág, hagyma, fokhagyma, krumpli....

Választható feltét: avokádó, guacamole (lásd a képen), citrom, salsa, tejföl, chili paprika, friss paradicsom, hagyma, és még sok más....

A tortillákat érdemes először egy száraz serpenyőben átpirítani. Utána rakjuk bele a sajtot és esetleg a többi tölteléket is, várjunk amíg a sajt jól megolvad.

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...