2012/03/19

Feketebab püré - frijoles refritos




Kispesten a piacon találtunk  fekete babot. Ennek örömére gyorsan  készítettünk egy finom és egyszerű babpürét a vacsorához. Mexikóban nagyon gyakran fogyasztanak babpürét. Sokszor köretnek, sokszor  csak előételnek. Legtöbbször egy kevés friss sajtot reszelnek vagy morzsolnak rá és tortilla chipsszel eszegetik.

Hozzávalók:
250 gr fekete bab
3-4 babérlevél
1-2 gerezd fokhagyma (opcionális)
1 kicsi fej vöröshagyma (opcionális)

A babot estére beáztattuk. Másnap kuktában megfőztük a fűszerekkel (babérlevél, fokhagyma, hagyma). Végül összenyomkodtuk a főzőlé egy részével. A végén lehet egy kevés olivaolajon megpirítani a babpürét, ízlés szerint egy kis ráadás hagymával, vagy fokhagymával, esetleg chilipaprikával vagy korianderrel.
Paradicsommal, salátával és tortilla chipsszel tálaltuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...