2011/09/01

Molcajete, a mozsár







Igazi mexikói életkép. Egy jó hideg Coronita sör citrommal, egy adag finom guacamole molcajeteben elkészítve. Már csak a tortilla chips hiányzik...

A molcajete egy "egyszerű" vulkanikus kőből készült mozsár, amit már az indiánok is használtak ételeik készítéséhez.

Az igazi guacamolet molcajeteben készül. Először a chilit és a sót (esetleg fokhagymát) törjük össze, utána jöhet az aguacate is. Citromlével meg kell locsólni, hogy ne barnuljon be és persze hogy az íz is pikánsabb legyen. A legvégén lehet hozzáadni az összevágott hagymát, paradicsomot és koriandert.

Természetesen nem kell másik edényben tálalni az avokádo krémet, hiszen a molcajetenel autentikusabb eszközt nem nagyon találhatnánk :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...