Ússzunk a boldogságban! Ehhez nincs is szükségünk másra csak egy kevés disznóparéjra és még kevesebb mézre.
Az alegría spanyolul boldogságot jelent, ugyanakkor egy amaránt magból készült édesség neve is. Én most az utóbbi receptjét írom le rövidesen...
Az aztékok és az inkák egyik legkedveltebb és legfontosabb eledele volt az amaránt vagy más néven disznóparéj. Az aztékok huautlí-nak hívták, ami örök életet jelent. Milyen gyönyörű elnevezés!
Tehát íme az alegría receptje (amarántos grillázs-féleség).
Hozzávalók:Tehát íme az alegría receptje (amarántos grillázs-féleség).
1 bögre puffasztott amaránt mag
3-4 evőkanél méz
Egy kevés víz
Pár csepp citrom
Ízlés szerinti kategória:
Mazsola, natúr tökmag, -mogyoró, -napraforgómag
Fahéj (csak egy csipet)
A mézet (jelenleg akác) fel kell melegíteni egy kevés vízzel. Levenni a tűzről belecsepegtetni pár csepp citromot és hozzákeverni az amarantot. Amikor már az összes golyócska jó mézes lett, ki kell rakni egy tálra/tálcára, megformázni és hagyni kihülni.
Íme az azték müzliszelet!
FB csoport: https://www.facebook.com/groups/348885032973647
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése