2010/01/26

Ahuácatl




Azaz avokádó.

Csapjunk bele a lecsóba, vagyis vágjunk bele az avokádóba. Itthon általában még elég éretlen, kőkemény avokádókat lehet kapni. Otthon pár nap alatt megérik, megpuhul. Amennyiben elkezd barnulni a héja, nem gond, érdemes felvágni, sokszor a belsejének semmi baja.

Hosszanti irányban fel kell vágni. A magját kivenni, amit érdemes félrerakni, lemosni és elültetni. Gyönyörű nagy levelei lesznek a növénynek.
Igazán akkor jó érett az avokádó, ha kézzel le lehet húzni a héját.

Ezek után sokféle módon fogyasztható. Lehet egyszerűen felszeletelni és salátába, sülthús mellé, szendvicsbe rakni. Meg lehet tölteni, össze lehet nyomkodni, ki lehet kanalazni. A maradékot pedig a kezünkre lehet kenni...

A legegyszerűbben úgy lehetel fogyasztani egy szép, érett avokádót, ha egy átpirított fehér tortillába szeleteljuk, megsózzuk, (esetleg borssal, pár csepp citrommal vagy hagymakarikával variáljuk) feltekerjük és kész a finom és egészséget, mexikói uzsonna vagy könnyű vacsora.
Mexikóban már a csecsemők is kapnak avokádót, amikor már ehetnek szilárd ételt lehet nekik kapargatni pár kanálnyit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...