Azaz avokádó.
Csapjunk bele a lecsóba, vagyis vágjunk bele az avokádóba. Itthon általában még elég éretlen, kőkemény avokádókat lehet kapni. Otthon pár nap alatt megérik, megpuhul. Amennyiben elkezd barnulni a héja, nem gond, érdemes felvágni, sokszor a belsejének semmi baja.
Hosszanti irányban fel kell vágni. A magját kivenni, amit érdemes félrerakni, lemosni és elültetni. Gyönyörű nagy levelei lesznek a növénynek.
Csapjunk bele a lecsóba, vagyis vágjunk bele az avokádóba. Itthon általában még elég éretlen, kőkemény avokádókat lehet kapni. Otthon pár nap alatt megérik, megpuhul. Amennyiben elkezd barnulni a héja, nem gond, érdemes felvágni, sokszor a belsejének semmi baja.
Hosszanti irányban fel kell vágni. A magját kivenni, amit érdemes félrerakni, lemosni és elültetni. Gyönyörű nagy levelei lesznek a növénynek.
Igazán akkor jó érett az avokádó, ha kézzel le lehet húzni a héját.
Ezek után sokféle módon fogyasztható. Lehet egyszerűen felszeletelni és salátába, sülthús mellé, szendvicsbe rakni. Meg lehet tölteni, össze lehet nyomkodni, ki lehet kanalazni. A maradékot pedig a kezünkre lehet kenni...
A legegyszerűbben úgy lehetel fogyasztani egy szép, érett avokádót, ha egy átpirított fehér tortillába szeleteljuk, megsózzuk, (esetleg borssal, pár csepp citrommal vagy hagymakarikával variáljuk) feltekerjük és kész a finom és egészséget, mexikói uzsonna vagy könnyű vacsora.
Ezek után sokféle módon fogyasztható. Lehet egyszerűen felszeletelni és salátába, sülthús mellé, szendvicsbe rakni. Meg lehet tölteni, össze lehet nyomkodni, ki lehet kanalazni. A maradékot pedig a kezünkre lehet kenni...
A legegyszerűbben úgy lehetel fogyasztani egy szép, érett avokádót, ha egy átpirított fehér tortillába szeleteljuk, megsózzuk, (esetleg borssal, pár csepp citrommal vagy hagymakarikával variáljuk) feltekerjük és kész a finom és egészséget, mexikói uzsonna vagy könnyű vacsora.
Mexikóban már a csecsemők is kapnak avokádót, amikor már ehetnek szilárd ételt lehet nekik kapargatni pár kanálnyit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése