2010/01/19

Persea Americana


Mexikóban (Coxcatlan, Puebla) fedeztek fel olyan barlangrajzokat, amik arról tanúskodnak, hogy már időszámításunk előtt kb. 7-8 000 évvel fogyasztottak avokádót. Azt hiszem, itt az ideje felzárkózni az aztékokhoz és közelebbről megismerkedni ezzel a fenséges étellel.


Így jöhet létre a "Magyar Avokádó" (Persea Hungaricum...)
A magyar avokádó első hallásra lehet, hogy olyan mint a magyar narancs...; azonban remélem, a már itthon is kapható alapanyagokból nagyon jó ételek, italok készülnek, egzotikus dzsungelt nevelgetünk és sok más gyönyörű élménnyel gazdagodunk.



Íme a mi fúziós konyhánk; sok-sok mexikói, sok-sok magyarral, egy csipet spanyol, portugál, kárpátaljai ízzel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...