2011/10/25

Chilaquiles




Avagy Zöld salsa 2. felvonás. Nem is olyan rég elkészült a zöld salsa, amit gondoltam majd berakok a mélyhűtőbe. De pár nappal a salsa gyártás után úgy döntöttünk, hogy készíthetnénk egy jó Chilaquiles-t vasárnap ebédre. Volt még egy kevés importált kukorica-tortilla a mélyhűtőben, ez lett az alapja a Chilaquilesnek.

Hozzávalók:
1 csomag tortilla (kb 300 gr)
főtt csirkehús összedarabolva (kb 1 csirkemellnyi, pl. a húslevesből)
zöld salsa (az egészet elhasználtam amit a 250 gr paradicsomból készítettem)
sajt
tejföl
olaj vagy zsír
vöröshagyma

Először is célszerű egy kicsit megpirítani a tortillákat egy serpenyőben (zsiradék nélkül). Közben kezdődhet a rétegezés. Egy közepes tepsit ki kell vajazni, olajozni. Utána jöhet egy kevés salsa, rá törtilla összetépkedve, salsa, csirkehús darabok, sajt, tejföl és így tovább amíg el nem fogynak a hozzávalók. A befejező réteg a tejföl és a sajt. Elég csak addig sütni amíg a teteje jól megpirul, mivel egyik hozzávaló sem nyersen került a tepsibe.

Tálaláskor lehet hozzáadni extra tejfölt, sajtot, salsat és amit legtöbbszőr kínálnak  a Chilaquileshez azok a nyers vöröshagyma karikák.
Sok helyen reggelire is fogysztják.
Nagyon finom étel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...