2013/01/22

Répatorta



Hozzávalók:

Tésztához:
5 tojás
20 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
35 dkg reszelt répa
1 dl tejföl
10 dkg darált dió vagy mandula
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor

Krémhez:
40 dkg túró
8 evőkanál tej
2 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor

1. A sütőt 180°C-ra (légkeverésesnél 160°C-ra) előmelegítjük, a formát kikenjük.

2. A tojásokat a cukorral és a fahéjjal sűrű habbá keverjük. Hozzáadjuk a répát, tejfölt, mandulát, lisztet, sütőport. A tésztát a formába öntjük és 40 percig sütjük (közepes fokozaton vagy 180°C/légkeverésesben 160°C-on).

3. A túrót  elkeverjük a tejjel, cukorral és a vaníliás  cukorral, és megkenjük vele a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...