Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojás
20 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
35 dkg reszelt répa
1 dl tejföl
10 dkg darált dió vagy mandula
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
Krémhez:
40 dkg túró
8 evőkanál tej
2 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1. A sütőt 180°C-ra (légkeverésesnél 160°C-ra) előmelegítjük, a formát kikenjük.
2. A tojásokat a cukorral és a fahéjjal sűrű habbá keverjük. Hozzáadjuk a répát, tejfölt, mandulát, lisztet, sütőport. A tésztát a formába öntjük és 40 percig sütjük (közepes fokozaton vagy 180°C/légkeverésesben 160°C-on).
3. A túrót elkeverjük a tejjel, cukorral és a vaníliás cukorral, és megkenjük vele a süteményt.
Tésztához:
5 tojás
20 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
35 dkg reszelt répa
1 dl tejföl
10 dkg darált dió vagy mandula
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
Krémhez:
40 dkg túró
8 evőkanál tej
2 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1. A sütőt 180°C-ra (légkeverésesnél 160°C-ra) előmelegítjük, a formát kikenjük.
2. A tojásokat a cukorral és a fahéjjal sűrű habbá keverjük. Hozzáadjuk a répát, tejfölt, mandulát, lisztet, sütőport. A tésztát a formába öntjük és 40 percig sütjük (közepes fokozaton vagy 180°C/légkeverésesben 160°C-on).
3. A túrót elkeverjük a tejjel, cukorral és a vaníliás cukorral, és megkenjük vele a süteményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése