2013/02/06

Caldo Verde - Portugál kelkáposzta leves




A Caldo Verde az egyik legtipikusabb Portugál leves. Jelentése: zöld leves. Nevét a káposztáról kapta, amiből készül.

Hozzávalók:
1/2 kelkáposzta
3-4 krumpli
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pár szelet kolbász
3-4 evőkanál olíva olaj
só, bors

Tálaláshoz: kenyér (opcionális)

A krumplit, hagymát és fokhagymát felrakjuk főni kb. 1,5 liter vízben, és sóval, borssal ízesítjük.

Amikor a krumpli már jól szétfőtt kivesszük a vízből a hagymát és fokhagymát. A vízben a krumplit pedig jól szétnyomkodjuk krumplinyomóval (itt a pürésített krumpli tölti be a rántás szerepét). Utána a szétnyomkodott krumplis főzővízbe belerakjuk a csíkokra vágott kelkáposztát és ezt is puhára főzzük. A legvégén hozzáadjuk a kolbász szeleteket és még egyszer összeforraljuk a levest.
Finom, paraszt kenyérrel remek ebéd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...