2013/02/06
Caldo Verde - Portugál kelkáposzta leves
A Caldo Verde az egyik legtipikusabb Portugál leves. Jelentése: zöld leves. Nevét a káposztáról kapta, amiből készül.
Hozzávalók:
1/2 kelkáposzta
3-4 krumpli
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pár szelet kolbász
3-4 evőkanál olíva olaj
só, bors
Tálaláshoz: kenyér (opcionális)
A krumplit, hagymát és fokhagymát felrakjuk főni kb. 1,5 liter vízben, és sóval, borssal ízesítjük.
Amikor a krumpli már jól szétfőtt kivesszük a vízből a hagymát és fokhagymát. A vízben a krumplit pedig jól szétnyomkodjuk krumplinyomóval (itt a pürésített krumpli tölti be a rántás szerepét). Utána a szétnyomkodott krumplis főzővízbe belerakjuk a csíkokra vágott kelkáposztát és ezt is puhára főzzük. A legvégén hozzáadjuk a kolbász szeleteket és még egyszer összeforraljuk a levest.
Finom, paraszt kenyérrel remek ebéd!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Granola házilag
Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...
-
A Pozole is egy nagyon tipikus mexikói leves. Természetesen több ezer elkészítési módja létezik. Mi itthon egy egyszerű (de nagyszerű) ...
-
Ennek az ételnek nincs igazi neve, nem szerepel egyik mexikói szakácskönyvben sem. Lehetne rakott-chilis-babnak is titulálni, például...
-
Kispesten a piacon találtunk fekete babot. Ennek örömére gyorsan készítettünk egy finom és egyszerű babpürét a vacsorához. Mexi...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése