2013/09/16
Cukkini a la mexicana
Mexikó 1810-es függetlenségének alkalmából egy nagyon népszerű cukkinis recept.
Alias Calabacitas.
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 3 paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kicsi vöröshagyma
- 1 kis szál kakukkfű vagy oregáno
- só, bors
- 2 evőkanál olaj
Egyéb hozzávalók lehetnek: kukorica, friss sajt, kolbász.
Az apróra vágott hagymát a sóval, majd a fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, -cukkinit, fűszereket és pároljuk kb. 10-15 percet, amíg a cukkini megpuhul.
Mexikóban gyakran kukoricával együtt főzik. A kolbász is gyakori hozzávalója, ha valaki tartalmasabb ételre vágyik.
A tetejét meg lehet szórni friss sajttal, és rizzsel vagy tortillával tálalni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Granola házilag
Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...
-
A Pozole is egy nagyon tipikus mexikói leves. Természetesen több ezer elkészítési módja létezik. Mi itthon egy egyszerű (de nagyszerű) ...
-
Ennek az ételnek nincs igazi neve, nem szerepel egyik mexikói szakácskönyvben sem. Lehetne rakott-chilis-babnak is titulálni, például...
-
Kispesten a piacon találtunk fekete babot. Ennek örömére gyorsan készítettünk egy finom és egyszerű babpürét a vacsorához. Mexi...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése