2013/10/11
Mexikói kukorica saláta - Esquites
Mexikóban a kukoricát (is) előszeretettel fogyasztják szárított chilivel, citrommal. Más néven: Esquites
Hozzávalók:
- 3-4 cső kukorica
- majonéz
- pár csepp citrom
- sajt (pl: gomolya, trappista, mozarella)
- chili por
- só
opcionális: 2-3 szál koriander
Többféle módon készülhet, kinek-mi az egyszerűbb:
1. A kukoricákat a szokásos módon megfőzzük és utána levágjuk a szemeket a csutkáról. Kis tálba rakjuk és ízesítjük sóval, majonézzel, reszelt sajttal, pár csepp citrommal és chili porral, friss korianderrel. (lásd: kép)
vagy
2. A nyers kukoricáról levágjuk a szemeket, kevés vízzel felrakjuk főni pár szál korianderrel kíséretében.
A kukoricaszemeket leszűrjük, úgy hogy egy kevés főzővíz megmaradjon. Egy kevés főzővízzel és sóval, majonézzel, reszelt sajttal, pár csepp citrommal és chili porral tálaljuk.
vagy
3. A kukoricákat a szokásos módon megfőzzük, utána levágjuk a szemeket a csutkáról. A levágott kukorica szemeket kevés olajon átpirítjuk korianderrel, (aki szereti) friss chilivel. A tálalás/ízesítés az előző pontok szerint.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Granola házilag
Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...
-
A Pozole is egy nagyon tipikus mexikói leves. Természetesen több ezer elkészítési módja létezik. Mi itthon egy egyszerű (de nagyszerű) ...
-
Ennek az ételnek nincs igazi neve, nem szerepel egyik mexikói szakácskönyvben sem. Lehetne rakott-chilis-babnak is titulálni, például...
-
Kispesten a piacon találtunk fekete babot. Ennek örömére gyorsan készítettünk egy finom és egyszerű babpürét a vacsorához. Mexi...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése