A lime és chili mexikóban egy nagyon jól működő íz párosítás. Nagyon jól feldob bármely semleges ízű ételt, mint a például batátát. A latin-Amerikából származó édesburgyonyának magas a C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma és neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják.
A következő hozzávalókból remek egészséges nyári ebédet tudsz készíteni:
1 közepes édesburgonya (batáta)
mexikói fűszerkeverék (őrölt korindermag, oregánó, bazsalikom, piros paprika, chili, kömény)
só
3 e.k. kókusz zsír
Az öntethez:
1 pohár natúr joghurt
2 e.k. lime leve (vagy citromlé)
só
3 szál snidling (metélőhagyma) a díszítéshez
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy tepsi rakj sütőpapírt, hogy aztán ne kelljen mosogatni :-)
Mosd le, hámozd meg és vágd kb fél centis szeletekre a batátát. Rakd egy nagy tálba az édesburgonya szeleteket, csepegtess rá kókusz Zsírt/olajat, szórd meg sóval és a fűszerekkel. Jól keverd össze, hogy mindenhol beízesedjenek a batáták. Helyezd a karikákat a tepsibe és süsd 15-20 percig, vagy amíg elkezd megpirulni. Érdemes 10 perc múlva rájuk nézni és egy villával kipróbálni, hogy megpuhult-e már az édesburgonya, mert utána már hamarosan meg is pirul.
Amíg a batáta szépen megsül, egy kis tálban keverd össze a joghurtot, lime lét, sót, és a végén szórt meg a snidlinggel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése