2020/08/11

Tepsis édesburgonya, mexikói fűszerkeverékkel, limeos joghurt öntettel




A lime és chili mexikóban egy nagyon jól működő íz párosítás. Nagyon jól feldob bármely semleges ízű ételt, mint a például batátát. A latin-Amerikából származó édesburgyonyának magas a C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma és neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják.

A következő hozzávalókból remek egészséges nyári ebédet tudsz készíteni:


1 közepes édesburgonya (batáta)
mexikói fűszerkeverék (őrölt korindermag, oregánó, bazsalikom, piros paprika, chili, kömény)

3 e.k. kókusz zsír


Az öntethez:

1 pohár natúr joghurt
2 e.k. lime leve (vagy citromlé)

3 szál snidling (metélőhagyma) a díszítéshez


Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy tepsi rakj sütőpapírt, hogy aztán ne kelljen mosogatni :-) 

Mosd le, hámozd meg és vágd kb fél centis szeletekre a batátát. Rakd egy nagy tálba az édesburgonya szeleteket, csepegtess rá kókusz Zsírt/olajat, szórd meg sóval és a fűszerekkel. Jól keverd össze, hogy mindenhol beízesedjenek  a batáták. Helyezd a karikákat a tepsibe és süsd 15-20 percig, vagy amíg elkezd megpirulni. Érdemes 10 perc múlva rájuk nézni és egy villával kipróbálni, hogy megpuhult-e már az édesburgonya, mert utána már hamarosan meg is pirul.


Amíg a batáta szépen megsül, egy kis tálban keverd össze a joghurtot, lime lét, sót, és a végén szórt meg a snidlinggel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...