2012/03/19

Tortilla alaprecept II.


Nemrég találtam még egy nagyon jó alapreceptet  fehér/búza tortilla készítéshez.

Hozzávalók:
2 csésze liszt
4 - 6 ek langyos víz
1 mokkáskanál só
1 /2 mokkáskanál sütőpor
120 gr, kb 10 ek zsiradék

Első lépésként a lisztet, sót és sütőport kell jól elkeverni. Utána a zsiradék hozzáadása következik, végül a langyos vizet lehet adagolni a tésztához apránként, attól függően mennyit vesz fel a tészta. Ha már szépen összeállt a massza, 15-20 percet kell pihentetni.
Pihenés után jöhet a nyújtás és végül a kis lepénykéket ki lehet sütni teflon serpenyőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...