2012/07/10
Töltött hús (dagadó)
Nagymamám egyik remek receptje: töltött dagadó sült krumplival
Hozzávalók:
- 1,5 - 2 kg dagadó ( a hentes bácsit érdemes megkérni, hogy felszúrja a húst helyettünk)
- krumpli (amennyi belefér a tepsibe a hús mellé...)
Töltelékhez:
- 4-5 db száraz zsemle
- 4-5 tojás
- 1 kicsi vöröshagyma (lereszelve)
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Májas verzióhoz:
3-4 kicsi csirke májat belekaparni a fenti töltelékhez
Kizsírozott tepsibe lerakjuk a húst és a nyers krumpli hasábokat. Lefóliázva kb 30-40 percig sütjük közepes erősségen, ez utána pedig a fedél nélkül még tovább sütjük amíg szép aranybarna lesz a husi és a krumpli.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Granola házilag
Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...
-
A Pozole is egy nagyon tipikus mexikói leves. Természetesen több ezer elkészítési módja létezik. Mi itthon egy egyszerű (de nagyszerű) ...
-
Ennek az ételnek nincs igazi neve, nem szerepel egyik mexikói szakácskönyvben sem. Lehetne rakott-chilis-babnak is titulálni, például...
-
Kispesten a piacon találtunk fekete babot. Ennek örömére gyorsan készítettünk egy finom és egyszerű babpürét a vacsorához. Mexi...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése