2012/07/10

Töltött hús (dagadó)




Nagymamám egyik remek receptje: töltött dagadó sült krumplival

Hozzávalók:
- 1,5 - 2 kg dagadó ( a hentes bácsit érdemes megkérni, hogy felszúrja a húst helyettünk)
- krumpli (amennyi belefér a tepsibe a hús mellé...)

Töltelékhez:
- 4-5 db száraz zsemle
- 4-5 tojás
- 1 kicsi vöröshagyma (lereszelve)
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors

Májas verzióhoz:
3-4 kicsi csirke májat belekaparni a fenti töltelékhez

Kizsírozott tepsibe lerakjuk a húst és a nyers krumpli hasábokat. Lefóliázva kb 30-40 percig sütjük közepes erősségen, ez utána pedig a fedél nélkül még tovább sütjük amíg szép aranybarna lesz a husi és a krumpli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...