2013/08/23
Csokis-chilis keksz
Hozzávalók:
- 1 1/2 csésze liszt
- 1 csésze cukor
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt chili por
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 100 gr vaj
- 350 gr étcsoki vagy holland kakaópor
1. Melegítsük elő a sütőt 180°C ra.
2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
3. A vajat hagyjuk megpuhulni. Közben a csokinak a felét érdemes felolvasztani, a másik felét pedig apróra vágni. Ezeket utána keverjük össze a puha vajjal és a tojással.
4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
5. Keverjük jól össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd vizes kézzel formázzunk belőle kis golyókat.
Rakjuk a tepsibe és picit lapogassuk el a gombóckákat.
6. És sülhetnek 8 percet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Granola házilag
Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...
-
A Pozole is egy nagyon tipikus mexikói leves. Természetesen több ezer elkészítési módja létezik. Mi itthon egy egyszerű (de nagyszerű) ...
-
Ennek az ételnek nincs igazi neve, nem szerepel egyik mexikói szakácskönyvben sem. Lehetne rakott-chilis-babnak is titulálni, például...
-
Kispesten a piacon találtunk fekete babot. Ennek örömére gyorsan készítettünk egy finom és egyszerű babpürét a vacsorához. Mexi...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése