2013/08/27

Horchata - mexikói rizsital







Az Horchata spanyol nyelvterületekre jellemző üdítőital, melynek összetevői és elkészítése országonként változnak. Spanyolországban, például, Orxata de Xufa névre hallgat és tigrismogyorólból készítik. Mexikóban egy rizs alapú üdítőital védjegye.

Most a mexikói verzió készült el, véletlenül. Mivel nagyon sok tejberizs készült, ez úton került felhasználásra.

Hozzávalók:
- rizs
- tej
- víz
- fahéj
- cukor
- csipet só

A sűrű tejberizst először egy kevés vízzel összeturmixoltam, amíg a rizsszemek homogenizálódnak. Utána fokozatosan adagoltam hozzá a vizet, hogy iható állagú legyen.

Jégkockával és fahéjjal tálaltam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...