2013/08/02

"Mexikói" rizses hús






Egy gyors, egyszerű és finom vacsora.


Hozzávalók:

-  2 csomag gyorsrizs (lehet sima is, természetesen)
-  1/2 kg (csirke) hús, felkockázva
-  1 kis fej vöröshagyma
-  1 gerezd fokhagyma
-  1 paradicsom
-  mexikói fűszerkeverék (vagy: oregánó, kömény, chilipor vagy édes fűszerparika)
-  só, bors
-  2 e.k. olaj

Tálaláshoz:
- tejföl
- friss sajt
- savanyított jalapeno paprika
- avokádó

A felkockázott hagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Amikor már jó az illata jöhet rá a hús. Pár perc pirítás után, dobjuk rá a paradicsomot és fűszereket. Pár perc után ráöntjük a rizs és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Forrás után, takarékon főzzük fedő alatt, amíg a rizs puha nem lesz.

Ízlés szerint tálalhatjuk tejföllel, morzsolt friss sajttal, avokádóval és/vagy savanyított jalapeno paprikával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...