Találtam a mélyhűtőben egy adag csicseriborsót, amit régebben 1-2 babérlevéllel és 1 kicsi hagymával megfőztem. Ez lett a következő leves eszenciája:
Hozzávalók:
- (kb.) 200 gr csicseriborsó (előfőzve babérlevéllel, hagymával)
- 3 e.k. olíva olaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 nagy paradicsom
- 1 kis szál rozmaring
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér (lehet frisset is használni, természetesen)
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 1 e.k. (graham) liszt
- só, fehérbors
Tálaláshoz: chilipor (opcionális)
Egy fazékban pirítsuk meg a vöröshagymát az olívaolajon, közben sózzuk meg. Kockázzuk fel a paradicsomot és dobjuk rá a megpirult hagymára. Pár perc után bele lehet rakni a csicseriborsót, rozmaringot, gyömbért, borsot. Öntsük fel vízzel és forraljuk össze 5-10 percig. Vegyük le a tűzről és turmixoljuk össze. Keverjük össze a joghurtot és a lisztet. Rakjuk vissza a levest a tűzre, öntsük hozzá a joghurtos keveréket és újból forraljuk össze pár percig.
Egy kanál joghurt és aki szereti egy kevés őrölt chilivel tálaljuk.
FB csoport: https://www.facebook.com/groups/348885032973647
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése