Ha elmegyünk egy mexikói étterembe (vagy egyből Mexikóba) ihatunk egy finom hibiszkusz virág teát:
Agua de Jamaica-t. Általában hidegen, jéggel kínálják. Nagyon finom, szép és egészséges.
Hozzávalók:
- 1,5 liter víz
- 1 maréknyi szárított hibiszkusz virág
- 1-2 evőkanál méz (opcionális)
- pár csepp citrom (opcionális)
- menta levél (opcionális)
Kétféleképpen készülhet a tea:
1. A gyors változat, ha a vizet felforraljuk és leöntjük vele a virágokat és a mentaleveleket, pár percig hagyjuk állni, amíg a víz élénk piros nem lesz (lásd: kép). Szűrjük le, hagyjuk kicsit kihűlni, majd ízlés szerint keverjük bele a mézet, citromot.
2. A lassabb verzió ha már este elkezdjük a tea készítést: hideg vízzel öntsük le a virágokat és hagyjuk állni reggelig (vagyis pár órát). Másnap szűrjük le, ízesítsük mézzel, citrommal, aprított mentalevéllel.
FB csoport: https://www.facebook.com/groups/348885032973647
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése