2011/11/01

Halottak napja




Mexikóban a Halottak napja az egyik legfontosabb ünnep. Színes, hangos, életteli ünnep. Mindenki kivonul a temetőbe ételekkel, italokkal, zenekarokkal és az elhunyt szeretteikkel "ünnepelnek".
Erre az ünnepre különleges ételek és italok készülnek. A képen látható kis színes cukorkoponyák is például.
Készül még "Pan de muertos" , azaz "halottak kenyere", ami tulajdonképpen egy naracsvirág teával ízesített kalács. Ezt már napok óta tervezem megsütni, de még nem sikerült...
Az ünnepi asztalra kerül még cukornád darabok, atole (kukorica keményítőből és gyümölcsből készült ital) és persze az elhunyt rokonok kedvenc ételei, italai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...