2011/11/18

Zöld salsa II.





Hozzávalók:

2-3 maréknyi zöldparadicsom 1 kicsi hagyma
1 kicsi jalapeno paprika vagy 1tk szárított chili (egy kevés, sima zöldpaprikával lehet helyettesíteni)
1 ek koriander (opcionális, ha valaki nem szereti mert poloska ízű vagy éppen nincsen kéznél)
1 ek oregáno
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 ek paradicsompüré
1 ek olaj
1 csipet cukor (opcionális)
pár csepp citromlé (opcionális)

A paradicsomot, hagymát, fokhagymát, friss paprikát össze kell aprítani és egy kevés olajon kb 30 percig
sütögetni. Közben hozzáadni a fűszereket. Az utolsó 10 percben a paradicsompürét is bele lehet rakni. Amennyiben túl fanyar az íze egy kevés cukorral lehet ízesíteni. Szintén ízlés kérdése, pár csepp citromlével még lehet fokozni az ízvilágot.Amikor már kész a salsa az utolsó lépés a turmixolás. Ebben az esetben a sorrend pont az ellenkezője, mint a Salsa I.-nél. Abban az esetben először volt a turmixolás, utána a sütés/főzés. Ezeken kívül természetesen még 8 millió más variációja van a salsa készítésnek. Hamarosan újabb verziókat is kipróbálunk!
Frissen  fogyasztva a legjobb. 1-2 hétig eláll a hűtőben. Fagyasztani is lehet.
Lehet belekockázni egy kis aguacatet, friss sajtot. Ebben ez esetben nem érdemes hűtőben tárolni, hanem az egészet gyorsan elfogyasztani. A "szokásos" quesadillan, tacon kívül remekül illik a reggeli tojásrántottához, tükörtojáshoz is például, vagy egy sima melegszendvicshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...