2011/11/22

Málnás, mascarpones sajttorta




Hozzávalók:
1 csomag győri teljes kiőrlésű keksz
3 ek olvasztott vaj
1 kis dobozos mascarpone
1 doboz philadelphia krémsajt (vagy más márkájú, esetleg vajkrém)
1 csésze cukor
2 nagy vagy 3 kicsi tojás
1/2 tk só
1/4 kg málna (vagy ízlés szerint egyéb gyümölcs)

Sütőt melegítsük elő 200°C fokra.
A gyümölcsből, 1-2 evőkanál cukorból és 1-2 evőkanál vízből készítsünk egy gyors szirupot/lekvárt. Ha a gyümölcs már összeesett hagyjuk picit meghűlni majd nyomkodjuk össze.
A kekszet törjük jól össze majd keverjük hozzá az olvasztott vajat. Rakjunk sütőpapírt egy tortaformába vagy vajazzuk és lisztezzük ki majd jól simítsuk bele a kekszes tésztaalapot. Süssük kb 10 percig, amíg megszilárdul.
Egy robotgéppel össze kell dolgozni a sajtkrémet, maradék cukrot, sót, tojásokat és a mascarponet. A keveréket felezzük el és az egyik részéhez keverjük hozzá a gyümölcs szirupot.
Az elősütött kekszre rétegezzük rá először a gyümölcsös sajtkrémet, utána a simát. Süssük 180°C-os sütőben kb 1 óra 10 percet vagy tűpróbáig. Hagyjuk hűlni majd rakjuk be kb 1 órára a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...