2011/12/27

Vaníliás kifli (hókifli, diós kifli)


Az egyik kedvenc karácsonyi édességünk.

Hozzávalók:
- Tésztához
42 dkg liszt
30 dkg vaj
22 dkg darált dió

- Bevonathoz:
15 dkg porcukor
1-2 csomag vaníliás cukor (ízlés és fajta szerint)
opcionális: csoki

A tészta alapanyagait jól össze kell dolgozni. Kis kifliket formálni belőle. A kiflik végére oda kell figyelni, ne legyen túl vékony, mert megéghet.
180°C-os sütőben 15-20 percet kell sütni.
Ha már picit meghűltek, jöhet a vaníliás porcukorba való hempergetés. Csak óvatosan, mert könnyen törik!
A legvégén még lehet a kiflik felét olvasztott csokiba mártani a drámaibb hatás érdekében!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...