2011/12/05

Kolbászos csicseriborsó leves


Hozzávalók:
250 gr csicseriborsó (elöfőzött)
100 gr szeletelt kolbász
2 közepes krumpli 
1 kisebb vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 ágacska kakkukfű
1 friss paradicsom vagy 1 evőkanál paradicsompüré

Volt otthon egy üveges csicseriborsó. Ez volt a kiindulópontja ennek a levesnek. Természetesen szárított (előáztatott) csicseriborsóból is készülhetett volna, de az egy kicsit több időt vett volna igénybe.
Elsőként a felaprított hagyma és só, majd a fokhagyma lett megpirítva egy kevés olajon. Utána következett a krumpli, kakukkfű és egy kevés víz. Amikor a krumpli már pár perce főtt következhetett a leöblített csicseriborsó, sűrített paradicsom, és a szeletelt kolbász. Kb. 15 perc múlva már jól összefőttek az ízek. Egy nagyon ízletes és gyors őszi leves lett belőle!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...