2012/05/03

Pozole - mexikói leves



A Pozole is egy nagyon tipikus mexikói leves. Természetesen több ezer elkészítési módja létezik. Mi itthon egy egyszerű (de nagyszerű) változatot szoktunk elkészíteni. Egy igazán tavaszias ebéd lett belőle.

Általában úgy készítjük, hogy főzünk egy hagyományos húslevest (most csirkéből, de a disznó is nagyon jó hozzá). A főtt leveszöldségeket kivesszük belőle. Utána jöhet az ízesítés.

Hozzávalók:
Húsleves (alaplé)
3 dl paradicsomlé (vagy 1 kis doboz sűrített paradicsom)
kb 150 gr morzsolt kukorica

A húsleves alapléhez hozzáadjuk a paradicsomot, és a kukoricát. Ezekkel még egyszer jól összeforraljuk.

Tálaláskor a következő friss hozzávalókkal fogyasztjuk (mindenki ízlése szerint adagolhatja ezeket):
Főtt hús a levesből
1 csomag retek (szeletelve)
1 csomag újhagyma (szeletelve)
pár csepp citrom
chili por
friss koriander levél vagy petrezselyem
avokádó (kockázva)

Ezeken kívül sok más kiegészítővel kínálhatjuk még: tejföllél, friss sajttal, salátalevéllel, friss oregánóval...

A sok friss zöldségtől és citromtól nagyon egészséges, hűsítő leves a pozole. Nyáron is kiváló!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...