Hozzávalók:
150 gr csicseriborsó (a főzéséhez: 2 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma)
2 -3 e.k. tahini (vagy szezám krém)
1-2 kiskanál őrölt pirospaprika
1/2 citrom leve, kb
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 e.k. olivaolaj
só
Tálaláshoz:
- Pita, búza tortilla, magos pirítós
- Salátalevél, újhagyma, retek, paradicsom
- Chilipor (aki szereti)
A csicsriborsót előző este beáztatjuk. Másnak a babérlevéllel, 1 gerezd fokhagymával, 1 kis fej vöröshagymával és kevés sóval puhára főzzük. Lehet kuktába is, hogy gyorsabban elkészüljön. Egy pohárnyi főzővizet érdemes félretenni és később azzal hígítani a krémet, hogy jól kenhető állaga legyen és ne kelljen nagyon sok olaj bele.
Ha már kicsit meghűlt a csicseriborsó, össze lehet keverni a többi hozzávalóval, majd botmixerrel vagy aprítógéppel krémesíteni.
Serpenyőban átmelegített pitával vagy búzatortillával (vagy pirítóssal) és sok friss zöldséggel nagyon finom vacsora!
Tálaláshoz:
- Pita, búza tortilla, magos pirítós
- Salátalevél, újhagyma, retek, paradicsom
- Chilipor (aki szereti)
A csicsriborsót előző este beáztatjuk. Másnak a babérlevéllel, 1 gerezd fokhagymával, 1 kis fej vöröshagymával és kevés sóval puhára főzzük. Lehet kuktába is, hogy gyorsabban elkészüljön. Egy pohárnyi főzővizet érdemes félretenni és később azzal hígítani a krémet, hogy jól kenhető állaga legyen és ne kelljen nagyon sok olaj bele.
Ha már kicsit meghűlt a csicseriborsó, össze lehet keverni a többi hozzávalóval, majd botmixerrel vagy aprítógéppel krémesíteni.
Serpenyőban átmelegített pitával vagy búzatortillával (vagy pirítóssal) és sok friss zöldséggel nagyon finom vacsora!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése