2012/05/22

Csicseriborsó krém - hummusz





Hozzávalók:

150 gr csicseriborsó (a főzéséhez: 2 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma)
2 -3 e.k. tahini (vagy szezám krém)
1-2 kiskanál őrölt pirospaprika
1/2 citrom leve, kb
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 e.k. olivaolaj


Tálaláshoz:
- Pita, búza tortilla, magos pirítós
- Salátalevél, újhagyma, retek, paradicsom
- Chilipor (aki szereti)

A csicsriborsót előző este beáztatjuk. Másnak a babérlevéllel, 1 gerezd fokhagymával, 1 kis fej vöröshagymával és kevés sóval puhára főzzük. Lehet kuktába is, hogy gyorsabban elkészüljön. Egy pohárnyi főzővizet érdemes félretenni és később azzal hígítani a krémet, hogy jól kenhető állaga legyen és ne kelljen nagyon sok olaj bele.
Ha már kicsit meghűlt a csicseriborsó, össze lehet keverni a többi hozzávalóval, majd botmixerrel vagy aprítógéppel krémesíteni.
Serpenyőban átmelegített pitával vagy búzatortillával (vagy pirítóssal) és sok friss zöldséggel nagyon finom vacsora!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...