2012/05/16

Tostada



A Tostada is egy külön kategóriája a tortillából készült ételeknek. A tostado/tostada szó jelentése: pirított. Tehát az étel neve utal az elkészítés formájára: a (már nem túl friss) tortillát megpirítják egy kevés olajon vagy zsíron. Miután kicsit kihűlt a következő feltétekkel fogyasztják.

Alap (amitől tostada a tostada):
- babpüré
- reszelt sajt (pl: gomolya)
- saláta levél

Kiegészítők:
- tejföl (vagy kefir, joghurt)
- salsa
- chili paprika
- friss koriander levél
- hús (főtt vagy sült), hal (akár konzerv tonhal) vagy rák
- paradicsom
- citrom

Ezen kívül természetesen csak a  fantáziánk és a hűtő/kamra tartalma szabhat határt a további lehetséges hozzávalók listájának. Tehát, ha véletlenül találunk otthon egy pár darab régebbi tortillát, máris egy remek ételt varázsolhatunk belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...