A Tostada is egy külön kategóriája a tortillából készült ételeknek. A tostado/tostada szó jelentése: pirított. Tehát az étel neve utal az elkészítés formájára: a (már nem túl friss) tortillát megpirítják egy kevés olajon vagy zsíron. Miután kicsit kihűlt a következő feltétekkel fogyasztják.
Alap (amitől tostada a tostada):
- babpüré
- reszelt sajt (pl: gomolya)
- saláta levél
Kiegészítők:
- tejföl (vagy kefir, joghurt)
- salsa
- chili paprika
- friss koriander levél
- hús (főtt vagy sült), hal (akár konzerv tonhal) vagy rák
- paradicsom
- citrom
Ezen kívül természetesen csak a fantáziánk és a hűtő/kamra tartalma szabhat határt a további lehetséges hozzávalók listájának. Tehát, ha véletlenül találunk otthon egy pár darab régebbi tortillát, máris egy remek ételt varázsolhatunk belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése