2012/05/24

Spárgás tészta




Hozzávalók:
- 1 csomag zöld spárga (1 ek ecet a főzéséhez)
- 1 fej vöröshagyma
- pár szelet bacon (szalonna)
- 1 kis doboz tejszín (lehet tejföl, vagy joghurt is vegyesen)
- 3 ek krémsajt
- majoránna (vagy borsikafű)
- só, (fehér) bors
- reszelt sajt (bármilyen: trappista, parmezán, füstölt, esetleg vegyesen)
- 250 gr tészta (orsó, könyök, masni..)

A zöldspárgának az a nagy előnye, hogy nem kell megpucolni. Először mossuk meg jól a spárgát, utána a végét törjük le. Ez a módszer azért jó, mert így a fás része törik le, ami nem túl finom az ételben.
Ecetes, sós vízben megpároljuk a spárgát 5 perc alatt. Gyorsan lehűtjük és feldaraboljuk.
Közben tegyük oda főni a tésztát (érdemes a főzőléből félrerakni 1 pohárnyit a szósz hígításához) és egy másik serpenyőben megpirítsuk meg a bacont, utána a vöröshagymát is. Ha már jól összeesett a hagyma is jöhet hozzá az összevágott zöldspárga, a fűszerek, a tejszín (tejföl, joghurt), krémsajt, egy kevés a tészta főzőlevéből (ízlés szerint). Pár percig forraljuk össze. Tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.
Desszertnek nagyon jól illik hozzá egy tál friss eper. Nekünk bevált!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...