2012/10/15
Az avokádó mag
Sok helyen láttam már, hogy a guacamole (avokádó krém) közepébe tálaláskor belerakják az avokádó magját. Idáig úgy gondoltam ez csak egy kis rusztikus díszítő elem benne. De nem. Kiderült, számomra, hogy igenis fontos szerepe van ennek a szép magnak a tál közepén. Nem barnul meg, nem oxidálódik, tőle a krém. A citromot is többek között azért rakják bele, hogy ne barnuljon meg, de igazából ez nekem nem annyira működött. A citromot én az íze miatt rakom bele mindig.
Tehát, mivel volt otthon 2 db szép avokádó, megcsináltam a kísérletet. Működött! Beraktam a guacamolet a hűtőbe egy estére és másnap nagyon jól nézett ki!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Granola házilag
Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...
-
A Pozole is egy nagyon tipikus mexikói leves. Természetesen több ezer elkészítési módja létezik. Mi itthon egy egyszerű (de nagyszerű) ...
-
Ennek az ételnek nincs igazi neve, nem szerepel egyik mexikói szakácskönyvben sem. Lehetne rakott-chilis-babnak is titulálni, például...
-
Kispesten a piacon találtunk fekete babot. Ennek örömére gyorsan készítettünk egy finom és egyszerű babpürét a vacsorához. Mexi...
Köszi a jó tanácsot, én is ki fogom próbálni!
VálaszTörlés