Egy újabb verzió a zöld salsara:
Hozzávalók:
- 1 kg zöld paradicsom (vagy Tomatillo)
- 2-3 db piros paradicsom
- chili paprika (én, amint a képen is látható, rendes magyar édes paprikát is raktam bele, hogy ne legyen csípős egyáltalán)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes vörös hagyma
- 1 csokor friss koriander
- só
- 1 e.k. olivaolaj
Első lépésként kb 10 percet főztem sima vízben a zöld paradicsomokat és a paprikát.
Utána ezeket leszűrtem és összeturmixoltam az összes többi hozzávalóval, kivéve az olivaolajat.
Az olajat megmelegítettem és ráöntöm az összeturmixolt paradicsomos szószt. További 10 percet forraltam és közben kb 1 dl vizet öntöttem hozzá. És kész is lett!
Mivel nagy adag lett raktam belőle mélyhűtőbe.
A következő ételekhez kiváló kísérő a zöld salsa:
- Quesadilla
- Taco
- Babpürés tortilla
- Mollete (babos melegszendvics)
- Chilaquiles
- Tostada
- Mexikói rakott husi
többek között...
......... és egy "mezei" sonkás-sajtos melegszendviccsel is remek :-)
- 2-3 db piros paradicsom
- chili paprika (én, amint a képen is látható, rendes magyar édes paprikát is raktam bele, hogy ne legyen csípős egyáltalán)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes vörös hagyma
- 1 csokor friss koriander
- só
- 1 e.k. olivaolaj
Első lépésként kb 10 percet főztem sima vízben a zöld paradicsomokat és a paprikát.
Utána ezeket leszűrtem és összeturmixoltam az összes többi hozzávalóval, kivéve az olivaolajat.
Az olajat megmelegítettem és ráöntöm az összeturmixolt paradicsomos szószt. További 10 percet forraltam és közben kb 1 dl vizet öntöttem hozzá. És kész is lett!
Mivel nagy adag lett raktam belőle mélyhűtőbe.
A következő ételekhez kiváló kísérő a zöld salsa:
- Quesadilla
- Taco
- Babpürés tortilla
- Mollete (babos melegszendvics)
- Chilaquiles
- Tostada
- Mexikói rakott husi
többek között...
......... és egy "mezei" sonkás-sajtos melegszendviccsel is remek :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése