Hozzávalók (kb 10 kisebb palacsintához):
1/2 bögre zabliszt (egy kevés hajdinaliszt is került bele), vagy egyéb liszt
1/2 bögre zabpehely
1 bögre mandulatej (vagy egyéb növényi tej)
1 t.k. sütőpor
1 t.k. sütőpor
1/2 e.k. almaecet
csipet só
Sütéshez: 2-3 ek kókuszolaj (vagy egyéb zsiradék)
Tálaláshoz: Juharszirup, friss gyümölcs
A hozzávalókat keverted egy tálban, hagyd állni kb 5-10 percet, amíg a zabpehely picit magába szívja a folyadékot.
Jól forrósítsd fel a serpenyőt, tegyél bele egy teáskanálnyit a zsiradékból és egy merőkanál vagy másfajta szedőkanállal szedd a masszát az forró edénybe. Amikor az első adag palacsintatészta belekerült a serpenyőbe érdemes közepes fokozatra kapcsolni a tűzhelyet, mert különben a végére megégnek a kis palacsinták. Várd meg, amíg az adag tészta felületén buborékok jelennek meg és utána fordítsd csak meg a palacsintát. Úgy tapasztaltam, hogy a második oldal hamarabb megsül, mint az első. Én mindegyik újabb adag tészta előtt raktam egy kevés zsiradékot a serpenyőbe, így szépen egyenletesen sültek aranybarnára.
Juharsziruppal, és a kertből frissen szedett ribizlivel és egressel ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése