2020/07/02

Avokádós uborka sushi

Avokádós uborkatekercs - Uborka sushi

Amikor megszokásból készíted ugyanazokat az ételeket, kicsit unalmassá kezdenek válni a konyhában eltöltött percek, amik néha óráknak tűnnek, akkor az Instagram igazán jó lendületet tud adni. A gyönyörű képek, pár perc alatt összeállítható harapnivalók újra pezsgést hoznak a konyhába.

Ha már uborkaszezon van, nekem egy uborkás, avokádós sushi félén akadt meg a szemem. Bátran próbáld ki, könnyed vacsora!

Hozzávalók:

1 db kígyóuborka vagy 3 nagyobb kovászolni való uborka
1 érett (puha) avokádó
4-5 szelet csirkemellsonka (vagy más sonkaféle)
5-6 szál snidling apróra vágva (vagy 2 szál újhagyma, illetve pár szeletnyi apróra vágott lilahagyma)
1-2 teáskanálnyi citromlé
2 csipet só

Az érett avokádót kikanalazd egy kisebb tálba, csepegtesd rá a citromlét, sózd meg, majd villával nyomkodd össze. Szórd rá az apróra vágott hagymafélét amit használsz, és rakd félre egy kicsit az avokádó pürét.

Hámozd meg az uborkát és hosszában vágd vékony szeletekre. Érdemes egy zöldség szeletelőn vágni, vagy zöldséghámozóval. A pulykamellsonkát vágd fel olyan vastagra, mint az uborka szeletek.

És most állítsd össze az uborka sushit. Helyezz egy tányérra 1 szelet uborkát, rakj rá egy szelet sonkát, vékonyan kend meg az avokádó krémmel (ha túl sok a krém szét fog esni a tekercs).  Tekerd fel óvatosan és már tálalhatod is!

Érdemes elkészítés után hamar fogyasztani, mert az avokádó hamar megbarnul, az uborka pedig a só és a citrom hatására levet ereszt!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...