- 1 citrom (vagy lime)
- kb 3 kicsi tonhal konzerv
- 1 tojás
- zsemlemorzsa (kb 1 zsemlényi - annyi amennyit a a massza felvesz)
- só, bors
Tálaláshoz: főtt köles, majonéz, kapri bogyó
Csepegtesd le a tonhalat, keverd bele a tojás, kevés fél citrom levét (ha bio citrom a héját is belereszelheted). Jól keverd össze, majd adagold hozzá apránként a zsemlemorzsát, amíg jól formálható masszát kapsz. Ízesítsd sóval, borssal. Formázz pogácsákat.
Melegíts egy tapadásmentes serpenyőbe kevés olajat (én kókusz olajjal készítettem). Közepes lángon süsd ki a tonhal fasírtot, kb 5 perc oldalanként vagy amíg aranybarna nem lesz.
Tálaláskor még csepegtethetsz rá citromot. Kölessel, majonézzel és kapribogyóval fogyasztottuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése