2020/10/05

Quinoa saláta mangóval, kukoricával, kecske sajttal

                                             Quinoa saláta mangóval, kukoricával, kecske sajttal


Hozzávalók:

1 csésze quinoa

1 cső kukorica (főtt vagy grillezett, lehet mélyhűtött vagy konzerv is)

1 mangó

1 kis darab kecskesajt (vagy fetasajt)

3 szál koriander (elhagyható, vagy bazsalikom)

olívaolaj

Alaposan öblítsd le a quinoat egy szűrőben. Tedd fel főni a tasak utasításai szerint. Ha nincs kéznél használati utasítás: általában dupla mennyiségű sós vízben érdemes felrakni főni. Forrás után alacsony hőfokon kb 15 perc alatt puhára fő (ez a fajtától is függ). Ha elkészült a quinoa szűrd le és hagyd kihűlni.

Amíg hűl a quinoa kockázd fel a mangót és a kecskesajtot, aprítsd fel a zöld fűszert (ha használsz). A főtt vagy grillezett csöves kukoricáról vágd le a szemeket.

Egy nagy tálba keverd össze a hozzávalókat, önts rá olíva olajat. 

Videó a mangó előkészítéséhez, felkockázásához 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...