Quinoa saláta mangóval, kukoricával, kecske sajttal
Hozzávalók:
1 csésze quinoa
1 cső kukorica (főtt vagy grillezett, lehet mélyhűtött vagy konzerv is)
1 mangó
1 kis darab kecskesajt (vagy fetasajt)
3 szál koriander (elhagyható, vagy bazsalikom)
olívaolaj
só
Alaposan öblítsd le a quinoat egy szűrőben. Tedd fel főni a tasak utasításai szerint. Ha nincs kéznél használati utasítás: általában dupla mennyiségű sós vízben érdemes felrakni főni. Forrás után alacsony hőfokon kb 15 perc alatt puhára fő (ez a fajtától is függ). Ha elkészült a quinoa szűrd le és hagyd kihűlni.
Amíg hűl a quinoa kockázd fel a mangót és a kecskesajtot, aprítsd fel a zöld fűszert (ha használsz). A főtt vagy grillezett csöves kukoricáról vágd le a szemeket.
Egy nagy tálba keverd össze a hozzávalókat, önts rá olíva olajat.
Videó a mangó előkészítéséhez, felkockázásához
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése