2020/10/20

Tejfölös, kolbászos krumplileves

 


Hozzávalók (4 személyre):
- 50 dkg krumpli
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1-1 szál fehér- és sárgarépa
- 1 szál zeller (vagy egy kisebb darab gumó)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- 1 szál kolbász
- 1 pohár tejföl
- só, 1 mokkáskanál őrölt pirosparika
- zsiradék


A megtisztított, apróra vágott hagymát és kockára vágott zöldségeket zsiradékon megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzátesszük a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot, zellert, krumplit, babérlevelet, megsózzuk, felöntjük kb 1,5-2 liter vízzel, majd fedő alatt puhára főzzük. Amikor már majdnem megfőttek a hozzávalók, belerakjuk a felkarikázott kolbászt, és óvatosan belekeverjük a tejfölt. Összeforraljuk és 10 percig még főzzük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Granola házilag

  Hozzávalók: 250 gr zabpehely 200 gr dióféle (dió, törökmogyoró, mandula, kesudió) 70 ml kókuszolaj (folyékony állagú) 70 ml agave szirup (...