1 csirkemell felkockázva
1 közepes hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 maréknyi kelkáposzta
2-3 szelet friss gyömbér vagy egy csipet őrölt gyömbérpor
Olaj a sütéshez (szezámolaj,
Szószhoz
2-3 e.k. szójaszósz
2-3 e.k. víz
¼ e.k. almaecet vagy rizsecet, fehérborecet
¼ e.k. cukor
Tálaláshoz
Apróra vágott snidling, újhagyma
Pirított mogyoró vagy kesudió
Fekete szezámmag
Koriander
Citrom
Vágd fel a zöldségeket vékony csíkokra. Kevés (szezám)olajon kezd el megpirítani a fokhagymát, rakd rá a gyömbért és a felkockázott csirke mellett.
Amíg ezek átpirulnak, keverd ki a szószt.
Amikor a csirke már aranybarna add hozzá a zöldségeket és a szószt.
Közben a tésztát főzd ki a csomagon lévő utasítások szerint.
Tálaláskor még ízlés szerint csepegtess rá szójaszószt. Szórd meg snidlinggel, mogyoróval, korianderrel.
FB oldal: https://www.facebook.com/magyaravokado.bodoanna
FB csoport: https://www.facebook.com/groups/348885032973647
Instagram: https://www.instagram.com/magyaravokado.bodoanna/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése